Cv-ketels

Leen in Hoofddorp heeft specialisten die voor u klaar staat om samen te bekijken welke cv-ketel voor u het meest geschikt is.

Is uw cv-ketel inmiddels al een jaartje ouder? Heeft de ketel soms last van een verminderde waterdruk of andere kleine ongemakjes? Dan is dit vaak een voorteken dat de ketel toe is aan vervanging.

Tips bij aanschaf van een cv-ketel

Op tijd uw cv-ketel vervangen is wel zo veilig. Als u te lang wacht met vervangen, dan loopt u door slijtage een verhoogde kans op rookgaslekkages of het ontstaan van koolmonoxide. Nieuwe HR-ketels zijn vele malen beter dan oude ketels. HR staat voor Hoog Rendement; een techniek waarbij extra warmte wordt ontrokken uit de rookgassen die ontstaan bij verbranding van het gas.

Samen met de nieuwe generatie circulatiepompen kun je wel tot 75% besparen op je energiekosten.

Het vermogen

Welke cv-ketel past het beste bij jouw specifieke situatie hangt af van de hoeveelheid warmte en warm water die geleverd moet worden. De benodigde capaciteit wordt bepaald door de grootte van je woning, de toegepaste isolatie en het type woning. Een huis die vrijstaand is verliest bijvoorbeeld meer warmte dan een rijwoning.

Voorkom overcapiciteit

Het is misschien verleidelijk om te kiezen voor overcapaciteit, maar dat is toch niet slim. Een ketel met teveel capaciteit is uiteindelijk een stuk minder rendabel.

Warm water behoefte

Hoeveel water verbuikt u eigenlijk? Hoe groot is uw huishouden en hoeveel warm water wordt er dagelijks gebruikt door uzelf en uw huisgenoten? Dit zijn cruciale vragen die u zichzelf moet afvragen.

De CW-klasse voor warm water

Aan de hand van uw warmwaterbehoefte kijkt u naar de CW-klasse (CW staat voor ‘Comfort Waarde’). Deze wordt uitgedrukt door middel van een CW-label op een schaal van 1 t/m 6. Dit CW-label is gebaseerd op de volgende kenmerken: - Het aantal liters warm water per minuut - Het gelijktijdige gebruik van warm water op verschillende plaatsen - Het minimale vereiste warmwatergebruik - De wachttijd tussen het opendraaien van de warme kraan en het moment dat er warm water uit de kraan stroomt. Hoe meer tappunten er in uw woning zijn en hoe vaker er op meerdere plaatsen tegelijk warm water is gewenst, hoe hoger de Comfort Waarde van de installatie moet zijn. Als u het plaatje compleet hebt, kunt u samen met onze installateur zeker een doordachte keuze maken!

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen