Hybride warmtepomp voordelen, werking en de beste prijs?

Een hybride warmtepomp kopen?

Wij helpen u graag goed op weg. Van advies op maat voor uw woning, tot een passend voorstel en/of met installatie. Onze vakkundige totaalinstallateurs staan voor u klaar.

 

De werking van een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. Deze variant is interessant indien u uw gasverbruik wilt verlagen, zonder een grote verbouwing.

Het grootste deel van het jaar zorgt de warmtepomp voor het verwarmen van het huis. Alleen op zeer koude dagen springt de cv-ketel bij. Ook voor het verwarmen van tapwater wordt de cv-ketel gebruikt. Het grote voordeel van een hybride systeem is dat deze naast uw huidige cv-ketel kan worden geplaatst, waardoor er weinig technische aanpassingen aan de woning gedaan hoeven te worden. Dit zorgt ervoor dat de kosten van deze warmtepomp lager liggen dan de kosten van volledige elektrische warmtepompen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt in de basis eigenlijk hetzelfde als een koelkast, maar dan andersom. Een koelkast haalt namelijk de warmte uit de lucht en zorgt ervoor dat deze afgekoeld de koelkast in gaat. Een warmtepomp zorgt er juist voor dat de lucht opgewarmd het huis in gaat! De warmtepomp onttrekt dus de warmte uit de omgeving, verhoogt de temperatuur van deze warmte én zorgt ervoor dat deze verdeeld wordt over uw verwarming.

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Naast de aanschaf van de door u gekozen warmtepomp moet u rekening houden met de installatie van het systeem en periodieke onderhoudsbeurten. Uw InstalCenter adviseur kan u precies uitleggen wat de kosten van de verduurzaming van uw woning zullen zijn.

Verduurzaam je woning met een warmtepomp

We zijn ons er van bewust dat het verduurzamen van uw woning een grote investering kan zijn, echter op dit moment is sparen bij uw bank ook geen aantrekkelijke optie. Met rentestanden rond de 0% kunt u uw geld beter voor u laten werken, door bijvoorbeeld te investeren in de verduurzaming van uw woning! Daarnaast zijn de gasprijzen op dit moment extreem hoog, waardoor u de investering er snel uithaalt.

 

Hybride Warmtepomp Subsidies

Om verduurzaming te stimuleren, verstrekt de overheid Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) op het aanschaffen van o.a. een warmtepomp. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor ISDE subsidie op andere duurzame producten. Deze ISDE-subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp dat wordt aangeschaft. De minimumwaarde die via deze ISDE-subsidie kan worden verkregen is € 1.100,-. Kijk voor de laatste ontwikkelingen rondom de ISDE-subsidie op de site van RVO. Ook verschillende provincies en gemeentes verstrekken aanvullende subsidies voor de verduurzaming van uw huis. Kijk zelf of u in aanmerking komt voor een aanvullende subsidie. Of stel u vraag aan InstalCenter. Altijd Deskundig. Altijd Dichtbij.