Arjan Leen: “Juist in deze tijd kunnen wij ons onderscheiden”

Geen fysiek bezoek vandaag, maar een interview via de telefoon met ondernemer Arjan Leen uit Hoofddorp. Andere tijden en nieuwe maatregelen door het inmiddels welbekende COVID-19 virus. Maar hoe doe je dat als je badkameropstellingen in een showroom worden tentoongesteld?

Door Jasper Boot

Gun de local in deze tijd ook wat

“Elke crisis brengt ook wat positiefs met zich mee”, begint Arjan het gesprek met een positieve insteek. “De afgelopen jaren draaide de economie op volle toeren in Nederland, maar dat is momenteel even niet het geval. Dat hoeft niet per definitie slecht te zijn, want we leren ook meer waarderen wat we hebben.”

“De afgelopen weken heb ik wel gemerkt dat het rustiger in de showroom is geworden, maar de mensen die wel naar onze showroom komen, die zijn ook daadwerkelijk geïnteresseerd in onze producten. Wij kunnen in deze tijd ook nog meer de tijd nemen voor de klant dan voorheen, omdat het allemaal minder gehaast hoeft. Dat is in deze tijd wel echt een pluspunt.”

Niet voor niets wordt er tijdens de coronacrisis in heel Nederland geroepen om de lokale ondernemer te ondersteunen. “Ik denk dat de meeste Hoofddorpers ons wel weten te vinden, aangezien wij al sinds 1893 actief zijn in de regio”, vervolgt Arjan het gesprek. “Inwoners beginnen de lokale ondernemers in mindere tijden ook meer te waarderen, omdat het meestal experts in hun vakgebied zijn.”

De showroom blijft open

In tegenstelling tot omringende landen mochten de winkels in Nederland wel openblijven. Een positieve mededeling van het kabinet Rutte, omdat de detailhandel er uiteraard baat bij had dat de winkels open mochten blijven.

Strikt volgens de regels van het RIVM kon Baderie Leen haar deuren blijven openen. “Overal in de showrooms liggen doekjes, schermen zijn opgehangen en wij houden anderhalve meter afstand in de winkel. Klanten reageren hier gelukkig positief op en het weerhoudt ze niet om naar onze showroom te komen.”

Vertrouwen door een familiebedrijf te zijn

Vertrouwen van de consument, dat is misschien wel het allerbelangrijkste voor het bestaansrecht van een bedrijf. “Wij merken dat een Hoofddorper er waarde aan hecht dat wij een echt familiebedrijf zijn. Ik merk aan klanten dat het ze vertrouwen geeft dat mijn zus, vrouw en dochter ook in de zaak werken.”

Het begon allemaal in 1992 toen Piet Leen, de vader van Arjan, ging samenwerken met Baderie, nadat Leen van oorsprong een kolenboer was. Sindsdien bleef het bedrijf maar groeien en kwam ook nog een samenwerking met InstalCenter tot stand.

Vanzelfsprekend was het nog niet dat Arjan de zaak van zijn vader overnam. “Het was geen gelopen race dat ik eigenaar zou worden van Baderie Leen, maar ik ontdekte wel al snel dat ik het leuk vond om mooie badkamers te realiseren en te installeren. Ik kan mij ook gerust een echte Baderie-man noemen.”

“Regelmatig komt mijn vader, die inmiddels is gepensioneerd, nog langs in de showroom om te ‘rommelen’. Hij woont hier om de hoek en hij vindt het nog steeds leuk om te kijken hoe het er in de winkel aan toe gaat.”

Een dag is pas geslaagd als…

“Wanneer een dag pas is geslaagd?”, herhaald Arjan mijn vraag. “Als alles precies gelopen is zoals ik ervan had verwacht. Ook vind ik het geweldig als klanten mij na de montage van een badkamer bellen om mij te bedanken voor onze inzet. Sterker nog, het komt ook weleens voor dat tevreden klanten ons een kaartje sturen voor bewezen diensten. Dan kan mijn dag echt niet meer stuk.”

Wil jij de showroom van Leen bezoeken? Kom gerust langs of maak een afspraak.

023-5616352

Black Line badkamer Baderie

Over Baderie
De grote kracht van Baderie is dat we de volledige badkamer kunnen realiseren en zowel de uitstraling als de functionaliteit centraal stellen. Daar zijn wel zes of zeven disciplines voor nodig en wij hebben ze allemaal in eigen huis. We doen niet alleen het installatiewerk, ook het metselwerk, muren verplaatsen, elektra, het stucwerk, etc. Als klant hoeft u niet te schakelen met allemaal verschillende bedrijven, want één contactpersoon bij Baderie regelt alles. Daarin is Baderie echt uniek. De manier waarop wij een badkamer tot stand brengen, is gewoon comfortabel.

Over InstalCenter
InstalCenter b.v. is een dochter van IGM b.v. waar ook de retailformules Baderie en Bad in Beeld onder vallen. Door lid te zijn van InstalCenter heeft een lokale ondernemer direct voordelen van de landelijke bekendheid. Daarnaast biedt InstalCenter een compleet pakket communicatiemiddelen. Denk aan folders, advertenties, radio en/of tv reclame, internet en seizoensgebonden campagnes. Daarnaast wordt er voor elke vestiging een apart lokaal marketingplan opgesteld om de kracht van de lokale ondernemer te behouden en te versterken.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen